Premierul Sorin Grindeanu are la această oră o întâlnire cu secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, urmând să îl demită din funcţie, iar în locul său să fie numit Victor Ponta, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Sorin Grindeanu are la această oră o discuţie cu actualul secretar general, Mihai Busuioc, surse oficiale afirmând, pentru News.ro, că el urmează să fie demis.

Varianta luată în calcul pentru a-l înlocui este fostul premier Victor Ponta.

Această numire şi demitere poate fi făcută direct de către premier, prin ordin, şi se publică în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, în vremea când acesta era condus de Liviu Dragnea, şi este un apropiat al şefului PSD.

Secretarul General al Guvernului are o serie de atribuţii importante în privinţa organizării şi funcţionării Guvernului şi a aparatului administrativ, având competenţe şi în privinţa organizării şedinţelor de Guvern.

Tot joi la Guvern a fost şi fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cunoscut drept un apropiat al lui Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.