Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL) afirmă, miercuri, că trebuie modificat bugetul multianual al Uniunii Europene şi trebuie începute negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să modificăm bugetul multianual al Uniunii Europene şi să începem negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova. Trebuie să ne asigurăm că cerealele din Ucraina ajung acolo unde este nevoie şi nu afectează fermierii din Europa Centrală şi de Est”, a scris, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Acesta consideră că acestea sunt priorităţile pe care le-a transmis, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea despre Starea Uniunii Europene.

”Am spus că fermierii europeni au nevoie de tot ajutorul nostru şi trebuie să ne asigurăm că cerealele din Ucraina ajung acolo unde este nevoie de ele, în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, şi nu inundă pieţele din Europa Centrală şi de Est devenind un risc pentru fermierii din statele membre UE. Am adăugat că unul dintre principalele instrumente pentru a furniza sprijin oamenilor este Bugetul Uniunii Europene. De aceea, trebuie să lucrăm împreună pentru a revizui Bugetul Multianual al Uniunii înainte de finalul anului. Numai în felul acesta putem aloca o finanţare stabilă pentru următorul an”, a mai transmis eurodeputatul.

Acesta susţine şi căm trebuie începute negocierile de aderare cu Ucraina şi Moldova.

”Acest lucru va face ca Moldova şi Ucraina să mai puternice, ceea ce este un lucru bun pentru aceste ţări şi este un lucru bun şi pentru Uniunea Europeană”, a mai transmis Mureşan.

Liberalul a mulţumit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru sprijinirea aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen.

”Prin aderarea României şi Bulgariei, spaţiul Schengen va deveni mai puternic, iar Europa, în ansamblu, va fi mai sigură”, a mai transmis Mureşan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.