Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, candidat AUR la alegerile pentru Parlamentul European, cere demisia imediată a Ramonei Chiriac din funcţia de şefă a Reprezentanţei României la Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doamna Ramona Chiriac are statut diplomatic în actuala sa calitate de şefă a Reprezentanţei României la Comisia Europeană. Prin urmare, după ce a acceptat să deschidă lista de candidaţi la alegerile europene a noului partid unic PSD-PNL, Ramona Chiriac trebuie să demisioneze imediat din demnitatea de funcţionar european din cauză că nu-şi mai poate îndeplini atribuţiile cu imparţialitatea obligatorie respectivei funcţii”, a afirmat Claudiu Târziu, conform unui comunicat de presă al partidului AUR.

Acesta a mai spus că nu poate să nu remarce faptul că „noul partid unic PSD-PNL comite toate abuzurile posibile, forţează limitele tuturor regulilor şi cutumelor democratice, prin vicierea, încă de la debutul competiţiei electorale, a caracterului liber şi corect al alegerilor”.

„Nu le este suficientă comasarea neconstituţională a scrutinelor europene cu localele, ci, iată, fără să le pese de nimic, pun pe liste demnitari incompatibili, care să le compenseze lipsa de candidaţi valoroşi şi credibili, în măsură să fi convins deja românii că le vor servi cu demnitate şi verticalitate interesele în Parlamentul European. Aşadar, doamna Chiriac are obligaţia să renunţe de îndată la funcţia pe care o deţine. Nu poţi să joci într-o echipă şi să iei, în acelaşi timp, şi salariu de arbitru al competiţiei în care te-ai înscris”, a completat senatorul AUR.

Liderii coaliţiei PSD-PNL au decis cu două zile în urmă ca şefa reprezentanţei României la Comisia Europeană, Ramona Chiriac, diplomat de carieră, să deschidă lista comună a alianţei pentru alegerile europene de la 9 iunie.

Şefii de reprezentanţe sunt numiţi direct de preşedintele Comisiei Europene ca reprezentanţi politici ai săi în ţările membre unde funcţionează.

Desemnarea Ramonei Chiriac a avut loc la scurtă vreme după congresul de la Bucureşti al popularilor europeni (PPE), care a decis s-o susţină pe Ursula von der Layen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.