Liderul deputaţilor USR, Cristian Seidler, a declarat marţi că sesiunea extraordinară este un pretext pentru ca Guvernul să poată emite şi alte ordonanţe de urgenţă în timpul vacanţei parlamentare, el dând ca exemplu ordonanţa referitoare la şcolile doctorale care, în opinia sa, nu reprezintă nicio urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul de faţă aceste şcoli doctorale nu mai au acreditare. Şi totuşi, abia o lună şi ceva mai târziu, pe 7 august, acest Guvern consideră că este atât de important să reglementeze exact această situaţie, încât ne convoacă în sesiune extraordinară. Nu, acesta este doar un pretext. Pentru că odată eventual convocat Parlamentul în sesiune extraordinară să poată emite alte ordonanţe de urgenţă până la începutul sesiunii parlamentare. Este doar un pretext pentru surprize-surprize, acesta este programul politic al PSD, cu asta ne-a obişnuit”, a declarat Seidler.

”Suntem convocaţi pentru o ordonanţă de urgenţă care reglementează activitatea şcolilor doctorale. Dacă ne uităm puţin în detalii, şi vă aduc aminte, suntem în data de 7 august, în momentul în care a fost emisă această ordonanţă, prevederea anterioară, cea pe care o corectează ordonanţa, spune în felul următor: şcolile doctorale autorizate provizoriu sunt considerate acreditate începând cu data publicării prezentei ordonanţe, asta era în 2016, până la finele anului universitar 2016-2017”, a mai spus el.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului care prevede că şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la evaluarea periodică, dar nu mai târziu de octombrie 2019, va fi dezbătut marţi, de la ora 15.00, în plenul Camerei Deputaţilor convocat în sesiune extraordinară, potrivit unui document aflat pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.