Deputatul USR Cristian Seidler spune că, într-un răspuns oficial de la Bruxelles la o întrebare din partea USR se arată că PSD şi PNL nu au negociat cu Comisia Europeană sumele necesare pentru acordarea voucherelor destinate persoanelor vulnerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Deputatul USR Cristian Seidler a transmis o serie de întrebări către Comisia Europeană: Au iniţiat autorităţile din România discuţii cu Comisia Europeană despre finanţarea voucherelor pentru persoanele vulnerabile? Dacă da, când au început discuţiile? A aprobat Comisia Europeană fonduri pentru populaţia vulnerabilă din România? Dacă da, ce tip de programe vor primi finanţare? În răspuns, Comisia Europeană susţine că ”detaliile unei astfel de finanţări se află în prezent în procesul de negociere cu autorităţile române, aşa cum este cazul tuturor măsurilor FSE+ preconizate în cadrul Programelor de Incluziune şi Demnitate Socială sau Educaţie şi Ocuparea Forţei de Muncă. Desfăşurarea adecvată a operaţiunilor viitoare, inclusiv a schemelor de tichete relevante pentru a sprijini cu asistenţă materială grupurile ţintă cele mai vulnerabile din punct de vedere social, va face, prin urmare, subiectul unor discuţii informale şi formale suplimentare”, spune parlamentarul USR. De la lansarea acestei măsuri, anunţate cu surle şi trâmbiţe de Ciolacu şi Ciucă, USR a avertizat că nu există o sursă clară de finanţare şi în niciun caz nu va putea fi acoperită doar din fonduri europene. Bugetul iniţial, prezentat pe cartoane colorate de PSD şi PNL, a scăzut de la 1 miliard de euro la 3,1 miliarde de lei în hotărârea de guvern, iar beneficiarii au scăzut de la 4,7 milioane la 2,8 milioane. ”Coaliţia a anunţat al doilea pachet de măsuri, dar e foarte clar că nici la primul pachet de măsuri nu au încă finanţarea. Pentru vouchere, au promis că vor fi finanţate cel puţin în proporţie de 50% din fonduri europene, dar avem răspunsul Comisiei Europene şi confirmarea că nu au niciun fel de contract în acest sens, ci că vor exista discuţii viitoare formale şi informale, nimic mai mult. Problema este că acest guvern promite, vorbeşte, dar nu are nimic în spate. Exact ca la Gala Bute: ni s-a spus că toate cheltuielile vor fi din fonduri europene, dar ulterior s-a dovedit că le-au plătit românii din buzunar”, spune deputatul Cristian Seidler.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.