Primul-ministru Sorin Grindeanu a convocat miniştrii în şedinţă de Guvern, marţi seară, începând cu ora 19.45, în vederea adoptării proiectului de buget pe anul 2017, proiect care va fi trimis Parlamentului pentru declanşarea procedurii parlamentare de adoptare. Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc în acest scop miercuri, la ora 9.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa Executivului începe la ora 19.45 şi va fi urmată de declaraţii de presă ale ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, legate de bugetul de stat pe 2017 şi de bugetul asigurărilor sociale de stat. 

În afară de proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern mai figurează un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017 şi Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2017-2019.

Proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu figurează pe ordinea de zi.

Deşi duminică premierul Sorin Grindeanu a anunţat că şedinţa de Guvern pentru buget va fi convocată imediat după încheierea şedinţei CSAT de marţi în care au fost avizate bugetele instituţiilor din domeniul apărării, securităţii naţionale şi ordinii publice, anunţul Executivului a întârziat mai multe ore, în condiţiile în care şedinţa CSAT s-a încheiat în jurul orei 14.00.

Preşedinţii Camerelor, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au decis să convoace Birourile Permanente reunite miercuri, la ora 9.00, în vederea introducerii bugetului de stat şi bugetului asigurărilro sociale de stat în procesul legislativ. Iniţial, a fost luată în calcul convocarea pentru marţi seară, la ora 21.00, membrii Birourilor Permanente fiind sfătuiţi să rămână la Palatul Parlamentului pentru această eventualitate.

În cele din urmă, s-a convenit ca şedinţa să aibă loc miercuri dimineaţă. ”Având în vedere că premierul ne-a informat că urmează să înceapă şedinţa Guvernului în jurul orei 19.30, pentru apobarea bugetului, am discutat cu colegul meu, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, şi am hotărât să organizăm mâine (miercuri -n.r.) la ora 9.00 şedinţa Birourilor Permanente Reunite, care va discuta şi va aproba calendarul dezbaterilor şi aprobării bugetului”, a declarat, marţi seară, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat care sunt motivele întârzierii şedinţei de Guvern, Tăriceanu a răspuns: ”Dumneavoastră puneţi problema unei întârzieri de trei ore, de când s-a anunţat de la CSAT, dar nu vă puneţi problema că preşedintele a plecat să-şi facă liniştit week-end-ul şi a întârziat de joi, de vineri până marţi proiectul ar fi fost gata. Şedinţa BPR era programată pentru vineri ca să stabilim calendarul, pe care l-am decalat. O să avem un calendar care să permită dezbaterea bugetului, depunerea de amendamente, votul final va fi între 7 şi 8 zile de mâine începând”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.