Premierul Sorin Grindeanu l-a desemnat, joi, pe Radu-Ionel Puchiu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, în postul de coordonator al Comitetului interministerial pentru relaţiile României cu Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radu Puchiu a început să lucreze la Palatul Victoria din octombrie 2012, când a devenit consilier în domeniul IT al premierului Victor Ponta. În februarie 2013 a fost desemnat secretar de stat în Cancelaria primului-ministru. Puchiu şi-a păstrat funcţia de secretar de stat în timpul guvernului Cioloş.

Puchiu a fost desemnat de către noul şef al Guvernului să se ocupe de relaţiile României cu Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică.

OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale. Organizaţia are 35 de membri, dintre care 23 sunt europeni, care deţin împreună peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

România şi-a depus candidatura pentru aderarea la OCDE în 2004, însă aceasta nu a fost luată în considerare la extinderile din aprilie 2004 şi noiembrie 2012. În februarie 2016, Guvernul a stabilit obiectivul de etapă al României în relaţia cu OCDE: crearea premiselor favorabile pentru luarea în considerare a candidaturii ţării noastre în cursul viitorului exerciţiu de lărgire.

Tot joi, Sorin Grindeanu l-a numit pe Sorin Neacşa secretar general al Ministerului Transporturilor în locul lui Mihai-George Dionisie, care va ocupa postul de secretar general adjunct în acelaşi minister. Daniela Teodoru a fost transferată din postul de secretar general al Ministerului Mediului în cel de secretar general adjunct, iar Daniel Ionescu a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Cercetării şi Inovării.

O altă decizie semnată joi de către premier o eliberează pe Corina Popescu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Energiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.