PSD Iaşi consideră incalificabil ultimul demers al preşedintelui PNL, Ludovic Orban, social-democraţii susţinând că acţiunea liderului liberal de a depune sesizare la Parchet împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea "pune în pericol statul de drept, siguranţa naţională şi aduce grave prejudicii de imagine ţării".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, PSD Iaşi îşi arată susţinerea pentru Guvernul condus de Viorica Dancilă.

"În contextul ultimelor evenimente politice din ţara noastră, suntem neplăcut surprinşi de atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor PNL, care, fie au început campania electorală, fie doresc destabilizarea României. Considerăm drept incalificabil ultimul demers al preşedintelui PNL, Ludovic Orban, realizat sub atenta monitorizare a preşedintelui Klaus Iohannis, care pune în pericol statul de drept, siguranţa naţională a României şi aduce grave prejudicii de imagine ţării", se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Social-democraţii ieşeni spun că datele statistice furnizate de Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică arată că economia continuă să rămână pe un trend ascendent, iar românii, "cu adevărat trăiesc mai bine decât în decembrie 2016, atunci când PSD a început implementarea Programului de guvernare".

"Reuşitele acestui program au atras se pare atenţia opoziţiei, dar şi a preşedintelui Klaus Iohannis, şi-a făcut un scop din a distruge echilibrul şi bunăstarea create de guvernarea PSD", se mai spune în comunicatul PSD Iaşi.

Totodată, social-democraţii speră ca PSD să rămână unit, astfel încât  să ducă "la bun sfârşit cel mai amplu Program de guvernare implementat în România".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Liderul PSD a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declinat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.