Reprezentanţii PSD solicită conducerii USR să iasă din starea de incompatibilitate cu propriile sloganuri de campanie şi să o suspende din partid pe inculpata Clotilde Armand. Cât timp USR rămâne „Alături de propriii penali în funcţii publice” nu mai are niciun drept moral să mai reclame fantezii penale în cazul altor politicieni, mai spun social-democraţii, în comunicatul de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„USR nu mai are nicio scuză pentru a face scut în jurul inculpatei Clotilde Armand. Este un dublu standard mizerabil. Iniţial au invocat că nu s-a deschis dosar penal în urma deciziei ANI privind conflictul de interese în care primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine şef de proiect, cu salariu peste limitele legii. Apoi, când s-a deschis dosar, au spus că nu are calitate în anchetă. Iar când a primit calitatea de suspect, au spus că nu există nicio decizie în instanţă. Au mutat definiţia „penalilor” prin toate fazele procesului penal doar pentru a-şi apăra inculpaţii din partid. Acum nu mai au nicio scuză! Există o instanţă de judecată care tocmai a validat starea penală în care se află inculpata Clotilde Armand, care continuă, fără ruşine, să ia decizii în funcţii publice”, arată comunicatul de presă al PSD.

La fel, primarul USR de la Bacău, Lucian Viziteu, tocmai a confirmat că face parte din categoria „penalilor în funcţii publice”, pe care USR-iştii îi înfierau pentru a obţine votul cetăţenilor. Nici în acest caz conducerea USR nu s-a delimitat şi nu a luat măsuri în linie cu principiile de integritate, mai indică sursa citată.

„La fel cum nu a făcut-o nici cu fostul ministru Vlad Voiculescu care a împovărat bugetul Sănătăţii cu achiziţii supradimensionate de vaccinuri, pentru care este cercetat de DNA. În loc să îl excludă din partid cum cereau în cazul altora, l-au cocoţat în fruntea listei de la europarlamentare! Rămâne doar întrebarea: Câţi penali vor mai apărea în USR până când acest partid va începe să aplice principiile de integritate pe care le flutura în campaniile electorale?”, conchide sursa menţionată.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că a fost schimbat judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care ea cerea anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a fost schimbat fără motivare. „Schimbarea judecătoarei a fost făcută fără niciun fel de motivare, fără niciun argument. Brusc, o nouă judecătoare a preluat cazul şi a respins cererea de a se pronunţa pe sesizarea CCR şi de a suspenda cauza până la soluţionarea acesteia”, a mai spus ea. Armand a adăugat că ancheta împotriva ei „decurge defectuos”, fiind schimbaţi trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare împotriva mea.

Primarul Bacăului Lucian Daniel Stanciu-Viziteu anunţă că, alături de alţi angajaţi, este suspect într-un dosar legat de un apartament de serviciu în care a locuit o angajată a primăriei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.