Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor două partide, care va fi transmisă şi printr-o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, fiind ca în 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Executiv să depună jurământul. Sorin Grindeanu vrea ca prima şedinţă a Guvernului să fie în 4 ianuarie, la ora 21.00

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a precizat că, marţi, 3 ianuarie, la ora 10.30 vor fi şedinţe de Birou Permanent, iar la ora 12.00 şedinţe ale plenului atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor.

La ora 14.00, vor fi şedinţele conducerilor PSD şi ALDE pentru aprobarea componenţei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE în care fiecare candidat la funcţia de ministru va avea o scurtă prezentare.

În jurul orei 16.00 - 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului şi programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate  Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare, între orele 8.00 şi 14.00.

La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură al Guvernului.

Liviu Dragnea a precizat că, după conferinţa de presă, PSD şi ALDE îi vor trimite o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care îi vor propune ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19.00, noul Guvern să depună jurământul.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a spus că intenţionează ca, miercuri, la ora 21.00, să convoace prima şedinţă de Guvern, în care să dea ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Grindeanu a relatat cum a aflat că a fost desemnat, el spunând că dimineaţă a primit un SMS de la un număr pe care nu îl cunoştea, cu următorul text: ”Succes. Klaus Iohannis”. El a spus că l-a sunat pe Liviu Dragnea pentru a-i confirma că este numărul de telefon al preşedintelui.

”Pe parcursul zile de ieri (joi - n.r.) am avut tot felul de informaţii contradictorii. Azi dimineaţă am primit un SMS de la domnul preşedinte Klaus Iohannis, eu nu aveam numărul dânsului. L-am sunat pe domnul preşedinte Dragnea, neavând numărul preşedintelui Iohannis. În aceste zile te poţi aştepta la orice. După ce am primit confirmarea, i-am mulţumit domnului preşedinte pentru încrederea acordată”, a relatat Sorin Grindeanu.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Sorin Grindeanu a spus că SMS-ul de la şeful statului era următorul: ”Succes. Klaus Iohannis”.
 
În privinţa întâlnirii pe care a avut-o joi cu preşedintele Iohannis, Grindeanu a spus că au fost discuţii ”decente”, iar şeful statului nu i-a cerut lista membrilor viitorului Cabinet.
 
”E de guiness anunţarea desemnării prim-ministrului prin SMS”, a intervenit şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a anunţat Administraţia prezidenţială într-un comunicat de presă.

De obicei, un astfel de anunţ era făcut de către şeful statului la Cotroceni, unde era invitat şi prezentat public şi cel care era desemnat.

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni. Discuţia a durat aproximativ jumătate de oră.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.