PSD Alba a sesizat, sâmbătă seară, Poliţia pe motiv că reprezentanţii PNL ar fi continuat campania electorală şi ar fi împărţit în municipiul Blaj bileţele cu sigla partidului şi ştampila ”Votat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă seară, de Departamentul de Comunicare al PSD Alba, formaţiunea politică a primit ”semnale” de la membri ai PSD din judeţ dar şi de la oameni obişnuiţi că ”diferite persoane derulează ample acţiuni cu impact electoral în zone aglomerate din oraşe sau comune unde împart bileţele cu sigla PNL”.

”În ultimele ore am primit semnale de la colegii noştri din judeţ dar şi de la cetăţeni obişnuiţi, care nu sunt membri ai vreunui partid politic, că diferite persoane derulează ample acţiuni cu impact electoral în zone aglomerate din oraşe sau comune unde împart bileţele cu sigla PNL. Acţiunile respective, pe care le condamnăm public şi le considerăm josnice pentru o ţară democratică, se desfăşoară în comunităţi de romi sau zone aglomerate din proximitatea unor supermarketuri. Un exemplu concret este în municipiu Blaj, unde în ultimele ore au fost distribuite astfel de bileţele în zona Penny”, se arată în comunicatul citat.

Confom sursei citate, reprezentanţii PSD Alba au sesizat la 112 aceste posibile încălcări ale legii electorale în municipiul Blaj, dar au şi depus o plângere scrisă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba.

”Privind cazul de la Blaj am sesizat şi în scris Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba că au fost tipărite 5.000 de bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila votat. Bileţelele au pe margine şi informaţii de către cine au fost comandate, respectiv PNL Alba, tipărite sub cod unic de identificare 1160004, tiraj 5000 de bucăţi. Facem un apel public către competitorii noştri politici din PNL să înceteze astfel de practici nelegale şi, în cazul în care această acţiune nu le-ar aparţine, să sesizeze şi ei Poliţia”, se mai arată în comunicatul PSD Alba.

PSD Alba a sesizat, sâmbătă seară, şi faptul că ştampilele de control din secţiile de votare din judeţ au fost greşite, fiind inscripţionate cu numărul de circumscripţie al altor judeţe, solicitând înlocuirea urgentă a acestora.

Solicitarea PSD Alba nu a fost încă soluţionată de Biroul Electoral Central, către care a fost trimisă de BEJ Alba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.