Primarul Iaşiului Mihai Chirica a revenit luni din concediu, susţinând că nu a plecat să se odihnească, ci gestul său a reprezentat "o reacţie administrativă şi legală la încercarea abuzivă a PSD de îndepărtare a democraţiei în oraş".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul Mihai Chirica a precizat luni seară, într-un comunicat de presă, că a decis joia trecută să plece în concediu, dar nu pentru a se odihni. El a explicat că gestul său a fost "o reacţie administrativă şi legală la încercarea abuzivă a PSD de îndepărtare a democraţiei în oraş, prin tentativa brutală de a interveni în funcţionarea normală a Primăriei municipiului Iaşi".

Totodată, Mihai Chirica a spus că în ultimele zile a participat la mai multe evenimente în oraş şi că luni după-amiază a revenit în primărie, renunţând la concediu.

Liderul PSD Iaşi Maricel Popa a declarat cu o zi în urmă că primarul Mihai Chirica şi-a luat concediu doar ca să-l salveze pe viceprimarul Gabriel Harabagiu, care şi-a pierdut mandatul de consilier. Totodată, şeful PSD Iaşi i-a transmis edilului de Iaşi mesajul "Mihăiţă, hai să facem treabă pentru Iaşi".

Şeful social-democraţilor ieşeni Maricel Popa a precizat că primarul Mihai Chirica încearcă să amâne momentul plecării viceprimarului Gabriel Harabagiu din funcţie şi să-i salveze poziţia, după ce acesta şi-a pierdut mandatul de consilier, în urma unei decizii a prefectului de Iaşi.  Totodată, liderul PSD Iaşi afirmă că primarul Mihai Chirica ar fi trebuit să ceară aprobarea Consiliului Local pentru a pleca în concediu, lucru care nu s-a întâmplat.

Liderul PSD Iaşi a mai spus că municipiul are doi viceprimari şi că după ce prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului de consilier deţinut de Gabriel Harabagiu, primarul Chirica avea varianta ca pe perioada concediului său să-i dea prerogativele viceprimarului Radu Botez, membru ALDE.

Vineri, prefectul de Iaşi a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD. Cum Harabagiu este şi viceprimar şi îşi pierde automat şi funcţia deţinută în Primărie. 

Tot vineri, la câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica a anunţat că a plecat încă de joi în concediu de odihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de către viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica a precizat că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că până la revenirea din concediu Harabagiu este cel care gestionează treburile curente în Primăria Iaşi.

Sâmbătă, Mihai Chirica a scris pe Facebook că PSD încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”.

Primarul Mihai Chirica şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au fost excluşi din PSD în luna februarie, conducerea filialei invocând ieşirile critice ale edilului ieşean la adresa conducerii naţionale a PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.