Prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea a afirmat că atopropunerea lui Klaus Iohannis la NATO face iar de râs România pe plan externe. „După 10 ani de tăcere, preşedintele Iohannis a decis că vrea să mai atârne încă vreo câţiva ani pe banii contribuabililor. De data asta nu doar pe banii românilor, ci pe banii tuturor statelor membre NATO. Altfel nu poate fi interpretată autopropunerea sa pentru funcţia de secretar general al NATO, o funcţie pentru care nu îl califică nici vocea, nici talentul”, a completat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Să nu uităm că preşedintele Iohannis a avut un singur obiectiv major de politică externă pentru România, aderarea la Schengen, şi l-a ratat cu graţie! Cum ar putea un preşedinte care nu a făcut nimic în două mandate să poată spera vreodată că va putea fi la conducerea NATO? Autopropunerea lui Iohannis ne face iar de râs în plan extern, aşa cum a făcut-o şi în multe alte ocazii. Franţa, SUA, Germania şi Marea Britanie nici măcar nu au în vedere să îl susţină. În cazul acestora a fost vehiculată o cu totul altă propunere de candidat”, a mai afirmat Marius Lulea, conform comunicatului de presă al AUR.

El a adăugat că „Iohannis, în momentul de faţă, a devenit disperat să bage capul în poză pentru orice funcţie internaţională”.

„Poate-poate de undeva i se va arăta norocul şi va mai hiberna câţiva ani prin fotolii comode. Toată această campanie a lui Iohannis nu face decât să ridiculizeze funcţia de preşedinte al României. Mai are puţin şi îşi anunţă inclusiv candidatura pentru şefia de scară de la vreun bloc din zona Cotroceni. După ce a stat în vacanţă 10 ani pe banii românilor acum doreşte să îşi prelungească vacanţa pe banii contribuabililor NATO. Este o autopropunere ruşinoasă ce arată anumite deviaţii comportamentele şi de înţelegere a contextului în care se află ale unui preşedinte narcisist”, a conchis Lulea.

Iohannis a anunţat, într-o declaraţie de presă susţinută marţi la Cotroceni, că a hotărât să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO şi a argumentat că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.

Anunţul şefului statului vine la puţin timp după apariţia informaţiei potrivit căreia România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei şi în contextul în care premierul olandez demisionar Mark Rutte beneficiază de o puternică susţinerea pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la şefia Alianţei Nord-Atlantice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.