Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, pentru News.ro, că Sorin Grindeanu arată, prin atitudinea pe care o are, că "joacă în afara partidului şi împotriva lui”, adăugând că decizia de excludere a premierului din PSD demonstrează că partidul "este unit în jurul preşedintelui Liviu Dragnea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prin măsura luată în Comitetul Executiv de astăzi (joi - n.r.) PSD a demonstrat că este unit în jurul preşedintelui Liviu Dragnea. Sorin Grindeanu în schimb arată acum că joacă în afara partidului şi împotriva lui. Cred că domnul Grindeanu ar trebui să îşi reamintească că a ajuns premier cu sprijinul unui partid care astăzi îi retrage sprijinul pentru că Guvernul pe care îl conduce nu a reuşit să îndeplinească programul de guvernare” a spus Dîrzu.

Liderul PSD Alba a adăugat că decizia de retragere a sprijinului politic pentru Guvernul Sorin Grindeanu a fost luată "din respect” pentru românii care au votat în 2016 PSD şi şi-au dat încrederea pentru programul de guvernare propus de acest partid.

"Nu este o decizie bazată pe interese politice, ci este o decizie de asumare pe care am luat-o din respect pentru alegătorii noştri care în 2016 ne-au dat votul şi încrederea lor. România nu are nevoie de o criză politică, România are nevoie de stabilitate şi un Guvern puternic care să poată implementa programul de guvernare pe care ni l-am asumat în faţa românilor”, a mai spus Ioan Dîrzu.

El a adăugat că speră ca Sorin Grindeanu să înţeleagă că nu trebuie să se joace cu stabilitatea politică a României şi să îşi dea demisia.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că ”foarte mulţi colegi” au cerut în CEx excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu, propunere aprobată în unanimitate.

Liviu Dragnea a declarat joi, la finalul Comitetului Executiv Naţional, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu care miercuri va fi dezbătută şi votată, context în care va avea discuţii cu parlamentarii de la toate partidele pentru a o susţine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.