Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că asociaţi se opune ferm ideii de comasare a comunelor mici, el precizând că această măsură ”nu este una favorabilă cetăţenilor, ci este una favorabilă politicienilor iresponsabili”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emil Drăghiciu, care este şi primarul comunei Vulcana-Băi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, întrebat ce părere are despre ideea comasării comunelor mici, că ”răspunsul Asociaţiei Comunelor din România este unul ferm: nu comasării comunelor”.

”Vreau să vă spun că avem argumente total împotriva acestei atitudini care nu este una favorabilă cetăţenilor, ci este una favorabilă politicienilor iresponsabili. Chiar spuneam de multe ori un lucru: când vorbeşti de comasare să taci. De ce? Pentru că prin taci vom găsi o abreviere a mai multor elemente de care trebuie să ţii seama. De tradiţii, de afinităţi, de cultură şi de istorie. Toţi cei care vor să promoveze comasările comunelor, nu vor nimic altceva decât să ascundă sub preş, în groapă, istoria unor locuri. Alte state sănătoase nu şi-au permis acest lucru”, a spus Drăghici.

El a adăugat că motivul invocat pentru comasarea comunelor mici - cel privind resursele financiare - este total fals în concepţia economică a unui stat deoarece Carta Europeană a Autonomiei Locale prevede că statul trebuie să ia măsuri astfel încât să ajute toate acele colectivităţi locale care sunt dezavantajate din punct de vedere financiar.

”Ceea ce aţi spus că nu au capacitatea să trăiască, nu au resurse financiare, este de asemenea total fals în concepţia economică a unui stat. Carta Europeană a Autonomiei Locale prevede foarte clar că statul trebuie să ia măsuri astfel încât să ajute toate acele colectivităţi locale care sunt dezavantajate din punct de vedere financiar. De această cartă trebuie să ţină seama şi Guvernul României şi oricare autoritate din statul român. Trebuie să avem în vedere că unim nişte suflete, unim nişte obiceiuri”, a mai spus preşedintele ACoR.

 Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România(ACoR), Emil Drăghici, a participat, vineri, la Alba Iulia, la lucrările Adunării Generale a Filialei Judeţene a Asociaţiei Comunelor din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.