Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că există posibilitatea să putem să aplicăm pentru fonduri europene, pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii din România, el arătând că a avut o discuţie cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş şi cu ministrul Finanţelor şi cel al Mediului, pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut că deja aţi început activitatea şi ţi fost în teren, în o serie de judeţe, în special cele afectate. Încă de săptămâna trecută, am discutat cu ministrul Agriculturii şi cu ministrul Mediului, pentru atenţia pe care trebuie să o acordăm situaţiei generate de seceta pedologică şi de asemenea măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a continua sprijinul acordat domeniului agriculturii şi nu numa. Mă refer şi la angajamentul nostru de a creşte capacitatea de procesare în industria agroalimentară. Am discutat o serie de măsuri care s-au concretizat în pachetul de sprijin, dar sunt convins că odată ce aţi avut aceste prime evalurări, vom continua să evaluăm ce înseamnă impactul acestei secete persistente şi să găsim soluţii pentru a sprijini fermierii români”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă i-a transmis ministrului Agriculturii, Petre Daea, că sistemul de irigaţii, ”este practic prima sarcină pe care doreşte să o  ia în setul de priorităţi, pentru că s-a tot vorbit şi se tot vorbeşte despre această nevoie şi resursa pe care ţara noastră o are, şi vorbesc de o reţea hidrografică destul de bogată, ce trebuie pusă în valoare în folosul agriculturii româneşti”.

Ministrul Petre Daea a afirmat că are sprijinul ministru de Finanţe şi are sprijinul lui.

”Avem o lege care stabileşte exact un program de reabilitare a sistemului de irigaţii şi evident avem şi sumele stipulate în această lege”, a arătat Daea, adăugând că va prezenta în fiecare zi de luni situaţia din teren.

”Există, domnule ministru, pentru că am avut o analiză realizată cu domnul ministru Boloş, există posibilitatea ca împreună cu dumnealui şi cu ministrul de Finanţe, cu ministrul Mediului, să putem să aplicăm pentru fonduri europene, pentru dezvoltarea sistemului de irigaţii din România”, a anunţat premierul.

Ciucă a arătat că este cât se poate de limpede că avem o capacitate agricolă prin care se poate asigura hrană nu doar pentru ţara noastră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.