Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri la Palatul Victoria, cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, condus de Richard Hooker. Premierul a prezentat, la această întrevedere, viziunea României privind importanţa strategică a Mării Negre, mai ales în contextul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a salutat proiectul de lege bi-partizan introdus de senatorul american Jeanne Shaheen în Congresul SUA şi a oferit detalii privind priorităţile ţării noastre în regiunea Mării Negre, atât din perspectivă militară, precum şi economică, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Şeful Guvernului a reliefat beneficiile aduse ţării noastre de Parteneriatul Strategic România-SUA, care a generat securitate şi prosperitate cetăţenilor noştri. De altfel, susţinerea publică a acestui parteneriat este constantă şi poziţionează România în rândul statelor europene cu cea mai puternică apreciere a relaţiei trans-atlantice, mai indică sursa citată.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Oaspeţii americani au fost interesaţi de modalităţile concrete prin care poate fi consolidat şi extins Parteneriatul Strategic România-SUA şi au salutat rolul important pe care România şi l-a asumat, alături de comunitatea de valori occidentale, în sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.