Vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a avut, marţi, o întrevedere cu Takashi Katae, noul ambasador al Japoniei în România. Interlocutorii au subliniat nivelul excelent al relaţiei bilaterale, precum şi importanţa şi deschiderea pentru valorificarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări pentru o cooperare mai aplicată. La discuţii, au fost abordate teme legate de extinderea investiţiilor străine şi amplificarea schimburilor comerciale şi a investiţiilor directe japoneze în România, precum şi facilitarea procedurilor privind vizele de şedere în scopul încurajării schimburilor culturale, educaţionale şi de afaceri între cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru abordarea unor teme de interes reciproc, în contextul semnării, la data de 7 martie 2023, a Declaraţiei Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia. Totodată partea română a solicitat urgentarea procedurii de transfer a unui deţinut cetăţean român, subliniind importanţa colaborării strânse în domeniul aplicării legii între cele două ţări”, precizează comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa citată mai precizează că a fost subliniată disponibilitatea pentru dezvoltarea colaborării în domeniul combaterii criminalităţii organizate, sub toate formele sale, precum şi în domeniul situaţiilor de urgenţă, având în vedere experienţa autorităţilor nipone în domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.