Partidul Naţional-Liberal îşi reafirmă preţuirea faţă de preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu-Quintus, care împlineşte sâmbătă 100 de ani, liberalii afirmând că acesta este un garant al unităţii, stabilităţii şi viitorului partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem onoraţi să fim contemporani cu un simbol al statorniciei, moralităţii, integrităţii şi liberalismului. Partidul Naţional Liberal îşi reafirmă preţuirea pentru preşedintele său de onoare, de peste 80 de ani membru al PNL, un reper pentru fiecare membru liberal şi pentru fiecare cetăţean al României”, se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii evocă ataşamentul constant al lui Ionescu-Quintus pentru valorile liberale şi contribuţia acestuia la unificarea partidului după 1990, el fiind un factor de echilibru pentru PNL.

”Şi astăzi, la aniversarea centenarului, Mircea Ionescu Quintus reprezintă un garant al unităţii, stabilităţii şi al viitorului Partidului Naţional Liberal. Îi dorim multă sănătate şi să fie în continuare alături de partid, cu înţelepciunea, umorul, spiritul său blând şi vizionar”, mai precizează sursa citată. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, vineri, pe seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, cu o zi înainte să implinească vârsta de 100 de ani, afirmând că el a supravieţuit războaielor şi perioadei comuniste astfel încât disputele politice de azi, când se vorbeşte despre "dictatură în plină democraţie", probabil îl fac să zâmbească.

Seniorul liberal a fost decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în grad de ofiţer, fiind al treilea preşedinte care să îi ofere o distincţie, după Ion Iliescu şi Traian Băsescu. La ceremonie au participat şi liderii PNL Raluca Turcan, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur şi Teodor Atanasiu, precum şi mai mulţi consilieri prezidenţiali.

La sosirea în sală, Mircea Ionescu-Quintus a fost invitat să ia loc pe un scaun, scuzându-se în faţa presei: "Sunt impresionat de atâţi prieteni prezenţi".

"Sunt bucuros, domnule Quintus, că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie şi a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului şi ale democraţiei. Vă doresc «La mulţi ani!» şi sper să continuaţi să inspiraţi, prin puterea exemplului, generaţiile de astăzi. Am admirat întotdeauna seninătatea de pe chipul dumneavoastră, în ciuda faptului că aţi avut în viaţă ani grei, despre care junii politicii nici nu îşi imaginează că pot exista", a spus preşedintele.

Şi Mircea Ionescu Quintus a susţinut un discurs în faţa preşedintelui, ridicându-se de pe scaun cu greutate: "Vedeţi ce grei sunt aceşti 100 de ani? Altădată zburdam", a spus liberalul, zâmbind.

El a spus că viaţa sa i-a oferit de toate, şi bune, şi rele, dar a concluzionat că "sfârşitul de viaţă îl trăim cu cele bune", referindu-se şi la mandatul prezidenţial al lui Iohannis, pe care l-a lăudat.

"Spunea un critic literar, cred, că un roman dacă nu are 700 de pagini tipărite e nuvelă. Eu vreau să vă spun că viaţa mea a fost un roman, pentru că am trăit peste 100 de pagini tipărite, câte 10 zile o pagină", a spus Quintus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.