Liberalii ieşeni susţin că discursul primarului Mihai Chirica referitor la Ion Iliescu şi la profitorii Revoluţiei este ”demagogic şi ipocrit”, întrucât edilul refuză propunerea PNL privind retragerea titlului de cetăţean de onoare al Iaşiului acordat lui Iliescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei ieşene a PNL deputatul Marius Bodea a declarat că edilul Mihai Chirica s-a dezlănţuit sâmbătă împotriva celor care au confiscat revoluţia din 1989, el calificând discursul primarului ca ”demagogic şi ipocrit”.

”Este un discurs demagogic şi ipocrit pentru că primarul Iaşiului este produsul politic al PSD, legatarul testamentar al Partidului Comunist Român. Totodată, primarul Iaşului a refuzat propunerea venită din partea consilierului PNL Răzvan Timofciuc în iunie 2017 de a retrage  titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului acordat lui Ion Iliescu în anul 2000. Astăzi, în timp ce domnul Chirica vorbeşte despre Ion Iliescu ca fiind ”inculpat cu aceeaşi faptă penală ca şi Ceauşescu”, proiectul de hotărâre iniţiat de colegii mei din consiliul local pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Ion Iliescu este păstrat în sertar de către domnul Mihai Chirica. Este o nouă dovadă de ipocrizie a primarului”, a spus liberalul Marius Bodea.

Totodată, liderul PNL Iaşi consideră că discursurile virulente ale primarului Chirica din ultima vreme au scopul de a ascunde lipsa sa de performanţă administrativă.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat sâmbătă că Revoluţia se va încheia doar când în Parlament nu va mai fi nici un fost comunist, precizând că ”după 1989 s-a furat în continuare, s-a dezbinat şi s-a trântit cu ţara de pământ”.

Mihai Chirica a spus, în cadrul unui eveniment organizat la Iaşi pentru comemorarea victimelor Revoluţiei, că ”până când în Parlamentul României nu va mai fi nici un fost comunist care avea funcţii politice, până atunci Revoluţia nu se va fi încheiat”.

”Deci Revoluţia nu s-a încheiat, doar a început în 1989. Astăzi putem vorbi despre România furată, România înşelată, România dezbinată, România lăsată pradă în mâna tututor celor care nu ne vor binele. Şi cine sunt răspunzători? Cei care au furat Revoluţia Română. Trăim unul dintre cele mai importante momente care recunosc ceea ce spun eu astăzi pentru că Iliescu este inculpat cu aceeaşi faptă penală ca şi Ceauşescu. Şi nu este o întâmplare”, a spus primarul Iaşiului.

El a spus că de pe urma Revoluţiei s-au îmbogăţit în special cei care s-au aflau în preajma lui Ion Iliescu, şi înainte de 1989, dar şi după.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.