PNL a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia cu privire la modificările aduse la Codul penal şi Codul de procedură penală, a anunţat liderul PNL, Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi am hotărât ca PNL să demareze procedura de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul Adunării Parlamentare  a Comisiei Europei (APCE), mai precis Comisia de monitorizare şi Comisia juridică, în privinţa propunerilor de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală”, a explicat Ludovic Orban.

El spune că este necesar un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia pe modificările aduse Codruilor penale, deorece majoritatea parlamentară a refuzat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei înainte de începerea dezbaterilor pentru modificarea legislaţiei penale.

“Considerăm absolut necesar ca şi pe aceste proiecte de mofdificare să existe un punct de vedere exprimat de Comisia de la Veneţia. Apelăm la această procedură pentru că, din păcate, majoritatea parlamentară a refuzat şi de această dată solicitarea formulată de grupul parlamentar al PNL, aceea ca Parlamentul, înainte de dezbaterea şi adoptarea modificărilor propuse să sesizeze Comisi de la Veneţia”, a mai adăugat el.

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, lucrează la modificarea Codurilor penale, urmând ca după ce trec de votul Comisiei modificările să ajungă la votul final din Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.