Grupul parlamentar al PMP intenţionează să propună înfinţarea unei comisii permanente pentru relaţia cu societatea civilă, decizia fiind luată ca urmare a dezbaterii „Parlament - Societatea civilă, un parteneriat necesar”, care a avut loc marţi, la Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La dezbatere au participat aproximativ 80 de reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea iniţierii unui dialog constructiv pentru îmbunătăţirea calităţii activităţii de legiferare, precum şi pentru identificarea unor soluţii eficiente la problemele fiecărei categorii de cetăţeni.

„Este extrem de important să începem să facem ceva cu adevărat util pentru ambele părţi. Toată lumea vorbeşte despre importanţa societăţii civile, însă nimeni nu face ceva eficient şi constructiv. Ideea de înfiinţare a unei comisii parlamentare care să se ocupe exclusiv de relaţia cu societatea civilă este esenţială în societatea de astăzi. Aceste organizaţii au fost înfiinţate ca urmare a unei nevoi, a unor probleme cu care se confruntă o categorie de cetăţeni, iar aceşti oameni fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta. Nu o pot face însă, pentru că se izbesc de zidul birocraţiei şi a nepăsării instituţiilor statului. Ori, fără acestea, fără activitatea de legiferare, lucrurile nu pot avansa decât anevoios sau deloc”, a declarat deputatul Eugen Tomac.

Dezbaterea de marţi este prima dintr-o serie de evenimente pe care PMP vrea să le organizeze în parteneriat cu organizaţii din societatea civilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.