Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară au făcut precizarea că, miercuri de Ziua Principatelor Unite, „cu largul concurs al partidelor de la putere”, a fost organiză o şedinţă care, în mod fals a fost prezentată ca fiind o acţiune a PMP. „În acest sens, facem precizarea că prin aceste acţiuni orchestrate de PNL, acest partid arată cât de mult dispreţuieşte democraţia şi că utilizează orice instrumente pentru a ataca opoziţia”, mai spun aceştia. PMP mai spune că nu sunt surprinşi că fostul lider al formaţiunii Cristian Diaconescu a acceptat „acest rol umilitor de agent electoral al PNL şi PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi (miercuri - n.r.), în plină zi de sărbătoare naţională, cu largul concurs al partidelor de la putere, a fost organizată o şedinţă care, în mod fals, este prezentată drept acţiune a Partidului Mişcarea Populară. În acest sens, facem precizarea că prin aceste acţiuni orchestrate de PNL, acest partid arată cât de mult dispreţuieşte democraţia şi că utilizează orice instrumente pentru a ataca opoziţia”, arată o postare pe pagina de Facebook a Partidului Mişcarea Populară.

Sursa citată mai spune că, „în ultimele săptămâni, în întreaga ţară, liderii PNL au racolat prin metode totalitare primarii ai PMP, iar în prezent, într-un dispreţ total faţă de simbolurile naţionale, au organizat la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române, o şedinţă care este prezentată în mod fals şi diversionist drept şedinţă PMP, cu scopul de a ataca alianţa «Dreapta Unită»”.

Totodată, „faptul că fostul ministru şi fost lider al PMP, Cristian Diaconescu, a acceptat acest rol umilitor de agent electoral al PNL şi PSD, nu ne surprinde, având în vedere evoluţia sa politică de fost ministru al PSD şi UNPR. În prezent, a devenit dintr-un om cu profunde convingeri de stânga, într-un util provocator de dreapta”, mai arată postarea de pe reţeaua de socializare.

„Atragem însă atenţia actualei puteri că nu vor reuşi, prin practici folosite de regimurile comuniste, să destabilizeze şi să descurajeze opoziţia din România. PMP este determinat să lupte alături de partidele opoziţie împotriva actualei puteri şi va continua să fie parte a alianţei «Dreapta Unită»”, conchide sursa menţionată.

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a declarat că nu este de acord cu alianţa PMP cu USR, el considerând că PMP trebuie să rămână pe picioarele sale, apoi să gândească un parteneriat pe zona dreaptă. El a afirmat, la Iaşi, la o întâlnire cu susţinătorii săi din PMP, că a avut discuţii cu PNL, fără a preciza însă dacă va exista o colaborare cu liberalii.

Liderii PMP, USR şi Forţa Dreptei Eugen Tomac, Cătălin Drulă şi Ludovic Orban au fost prezenţi, marţi la Iaşi, pentru Convenţia Românilor de Pretutindeni. Preşedinţii formaţiunilor au susţinut o conferinţă de presă, sub egida „Dreapta Unită”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.