Senatorul Dumitru Pelican a afirmat, luni, că decizia de a demisiona din ALDE a fost determinată de cultul personalităţii impus în partid de către Călin Popescu Tăriceanu care crede că cei care nu sunt de acord cu el îi sunt automat duşmani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul Dumitru Pelican l-a acuzat pe Tăriceanu că este ”narcisist”. ”Acesta este domnul Tăriceanu, se iubeşte prea mult pe sine, este preţios. Narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are domnul Tăriceanu”, a mai spus el.

Demisionarul a afirmat că nu poate rămâne într-un partid care este tras în jos de către declaraţiile şi acţiunile propriului preşedinte. ”Îi spun doar atât domnului Tăriceanu: Narcisismul este boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să îi car geanta şi mapa, cum din păcate fac alţii. Au mai plecat opt filiale din Gorj şi vor mai pleca. ALDE nu există, din păcate, iar discursul domnului Tăriceanu trage partidul în jos”, a apreciat Pelican.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a precizat că nu se mai regăsea în ALDE. ”Greşeli impardonabile: şi negocierile cu PSD şi acea demisie a secretarilor de stat. Domnul Tăriceanu le-a transmis, în acea şedinţă, tuturor secretarilor de stat să îşi dea demisia, dar domnia sa nu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului”, a afirmat Pelican. 

Senatorul a afirmat că dezacordul său faţă de politica imprimată partidului de către Tăriceanu s-a amplificat. ”Dacă domnul Tăriceanu crede că o să stau să îl ascult cu toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna l-am contrat şi i-am spus ce părare am. Domnia sa, în momentul în care nu eşti de acord cu el, eşti duşmanul lui. Ca să nu mai aibă duşmani, mi-am dat demisia eu”, a declarat Pelican. 

În ce priveşte circumstanţele demisiei sale din partid, Dumitru Pelican a arătat că şi-a anunţat-o încă de joi, însă conducerea ALDE a ignorat-o ca să anunţe luni excluderea sa.

Senatorul Dumitru Pelican a declarat că a fost chemat de conducerea partidului, sâmbătă, pentru a stabili candidaţii la sectoarele Capitalei. ”Nu m-am dus că eu plecasem de la ALDE joi. Nu stăteam la mâna domnului Tăriceanu pentru că în acest partid nu poţi să construieşti nimic decât cultul personalităţii persoanei sale”, a declarat senatorul. 

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, după şedinţa conducerii ALDE, că Dumitru Pelican a fost exclus din partid fără să precizeze care a fost motivul pentru care s-a luat această decizie.Tăriceanu a anunţat că decizia a fost a organizaţiei Bucureşti.

Dumitru Pelican a fost ales în decembrie 2012 ca senator PC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.