Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat la Iaşi că protestele din România arată că democraţia este vivace, adăugând că speră ca lupta anticorupţie să continue şi să se înregistreze progrese în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptul că sunt demonstraţii este un semn că democraţia este vivace în România şi cred că este important ca toate punctele de vedere să fie ascultate. Recent am participat la Bucureşti la un marş pentru comunitatea LGBT. A fost un eveniment liniştit. A mai fost altă demonstraţie în aceeaşI zi şi este un semn că este o societate în care se pot exprima diverse puncte de vedere. Este un semn bun”, a afirmat Paul Brummell, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Palatul Culturii din Iaşi.

El a mai spus că este important ca lupta anticorupţie să continue, amintind de angajamentele pe care România le-a luat în momentul aderării la Uniunea Europene.

”Este important să amintesc că atunci când România a intrat în Uniunea Europeană, în 2007, a fost stabilit MCV-ul. România s-a angajat atunci să facă progrese în ceea ce priveşte lupta anti-corupţie. În fiecare an care a urmat, raportul MCV a înregistrat un progres, a înregistrat că organizaţii precum DNA, ANI, DIICOT au făcut paşi importanţi pentru lupta anticorupţie. S-au făcut schimbări la nivel de legislaţie. Este un moment important pentru România, s-au făcut foarte multe, dar paşi trebuie făcuţi şi în viitor şi sper să fie într-un sens pozitiv”, a precizat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Paul Brummell susţine că legăturile bilaterale dintre România şi Marea Britanie sunt în prezent mai bune decât în urmă cu patru ani, în condiţiile în care valoarea schimburilor comerciale a crescut, iar nivelul cooperării în domeniul militar şi cel al securităţii s-a întărit.

Totodată, Paul Brummell a afirmat că a aflat în România că ”imediat” are mai multe sensuri.

”Am înţeles că imediat are foarte multe sensuri aici în România. Poate să însemne că ceva va fi făcut imediat, poate însemna că nu va fi făcut niciodată sau poate însemna undeva între imediat şi niciodată”, a explicat ambasadorul britanic.

El a precizat că este optimist în privinţa evoluţiei României şi că pe timpul mandatului său de ambasador s-a simţit ca acasă.

”În ceea ce priveşte economia, aveţi una din cele mai mari rate de creştere din UE. Sunt optimist, România a fost o ţară în care am locuit cu mare plăcere, a fost casa mea timp de patru ani şi m-am simţit aici acasă. Românii sunt prietenoşi. Iubesc România, este o ţară minunată”, a spus Paul Brummell, aflat pe finalul mandatului său de ambasador al Marii Britanii în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.