Miniştrii Justiţiei din perioada 2004 - 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu) vor fi chemaţi miercurea viitoare pentru audieri în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, iar membrii comisiei vor merge, tot miercuri, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), unde este stocată arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, Şerban Nicolae, a anunţat că miercurea viitoare, începând cu ora 10:00, să fie invitaţi patru foşti miniştri ai Justiţiei din parioada 2004 - 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu,), pentru a fi audiaţi în legătură cu arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

El a spus că la finalul aceleiaşi zile, membrii comisiei vor face o vizită la sediul ANP, unde este depozitată arhiva SIPA, pentru a-şi face o impresie despre modul în care sunt stocate asemenea documente, care este zona de acces, care sunt măsurile de siguranţă luate.

”Printre altele, trebuie să verificăm şi dacă au fost semnalate de către instituţii abilitate sau de către observatori ocazionali incidente de securitate: persoane care au intrat neautorizat, persoane care au încercat să sustragă, să distrugă, să fotocopieze documente din arhiva acestei instituţii sau să manipuleze în orice alt mod informaţiile conţinute acolo (...) Să ne facem o impresie asupra modului în care a fost utilizat acest spaţiu: cum a fost el amenajat, ce măsuri de siguranţă s-au luat, camere de vederi, personal de pază, număr de intrări, de guri de acces şi aşa mai departe”, a mai spus Şerban Nicolae.

La finalul lunii septembrie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.