Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, de la ora 12.00, în şedinţă comună pentru a desemna ocupanţii unor locuri vacante în conducerile Autorităţii Electorale Permanente, Băncii Naţionale şi Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt rapoarte depuse deja pentru AEP, pentru BNR şi pentru ASF. Pentru ANRE se aşteaptă raportul suplimentar, fiind acea contestaţie. Pentru Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, Birourile Permanente reunite trebuie să stabilească calendarul pentru audieri şi raport. Pentru funcţiile unde rapoartele sunt depuse deja se va organiza miercuri, de la ora 12.00, un plen comun”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Ioana Bran, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite care s-a desfăşurat luni.

Ea a mai spus că în cazul ANRE a fost depusă o contestaţie cu privire la candidaţii care urmează să fie numiţi în Comitetul de reglementare. „A fost depusă o contestaţie din partea doamnei Gabriela Moroianu asupra raportului comun cu privire la candidaţii ce urmează a fi numiţi în Comitetul de reglementare al ANRE. Această solicitare şi contestaţie este transmisă Comisiilor reunite pentru soluţionare”, a completat Ioana Bran.

Pentru postul de viceguvernator al Băncii Naţionale a fost avizat de către comisiile reunite de buget-finanţe liberalul Eugen Nicolăescu. El urmează să ocupe locul rămas vacant prin demisia lui Bogdan Olteanu ca urmare în scandalul de corupţie în care este implicat.

Cornel Coca Constantinescu a primit avizul aceloraşi comisii pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, responsabil cu domeniul asigurărilor, urmând ca acesta să primească aprobarea plenului reunit.  

Rămâne deocamdată vacant postul de preşedinte al ASF, funcţie din care Mişu Negriţoiu a fost demis pe 11 mai. Patru zile mai târziu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că pentru acest post social-democraţii îl vor susţine pe deputatul Leonardo Badea.

Pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, deputaţii şi senatorii vor avea de ales între fostul senator ALDE Daniel Barbu şi Maria Krause, susţinută de către USR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.