Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că un ordin al ministrului Sănătăţii va fi emis prin care vor fi stabilite procedurile anchetei epidemiologice, iar termenul de efectuare va fi de maxim 24 de ore. Şeful Executivului a precizat că a cerut tuturor direcţiilor de sănătate publică să îşi facă o evaluare a necesarului de angajaţi suplimentar, având în vedere că în legea carantinei există posibilitatea detaşării, fără acordul instituţiei la care lucrează angajatul şi fără acordul angajatului, în cazul în care nu pot fi ocupate funcţii în DSP sau spitale prin voluntariat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat despre un aspect extrem de important în cadrul bătăliei anti-COVID şi anume derularea anchetelor epidemiologice în care am hotărât cu ministrul Tătaru că va fi emis un ordin care să stabilească foarte clar procedurile, din momentul în care o persoană e diagnosticată pozitiv, cum se dispune ancheta epidemiologică, care e termenul de efectuare a anchetei epidemiologice, cel mai probabil maxim 24 de ore, măsurile care se dispun privitoare la persoanele care au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca fiind infectate cu coronavirus”, a declarat Ludovic Orban, la finalul videconferinţei de marţi cu reprezentanţii DSP care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

El a adăugat că au fost discutate şi detaliile care vizează îmbunătăţirea comunicării între direcţiile de sănătate publică, spitale şi centrel de diagnostic.

„Am discutat amănunte de îmbunătăţire a comunicării dintre direcţiile de sănătate publică şi spitale, centrele de diagnostic. Am discutat un element extrem de important şi anume întărirea direcţiilor de sănătate publică. Se ştie că în lege s-a reintrodus posibilitatea detaşării, fără acordul conducătorului instituţiei unde lucrează angajatul şi fără acordul angajatului, în cazul în care nu se pot ocupa funcţii în DSP-uri sau în spitale sau în sistemul de ambulanţe prin voluntariat”, a completat Orban.

Şeful Guvernului a mai spus că a cerut direcţiilor de sănătate publică să îşi facă o evaluare a necesarului de angajaţi suplimentar.

„Deci am solicitat fiecărei direcţii de sănătate publică să îşi facă o evaluare a necesarului de angajaţi suplimentar, indiferent că sunt medici, asistente medicale sau alte categorii de angajaţi, astfel încât utilizând acest drept legal să putem să completăm efectivele direcţiilor de sănătate publică la nivelul necesar”, a conchis Ludovic Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.