Premierul desemnat Ludovic Orban susţine că, în cazul în care noul Guvern nu va fi învestit, Viorica Dăncilă va trebui să negocieze cu preşedintele Klaus Iohannis numele comisarului european propus de România. Orban afirmă că scenariul că Dăncilă s-ar putea autopropune comisar în cazul în care pierde prezidenţialele este o "bazaconie cât casa", pentru că nimeni de la Comisia Europeană nu o va accepta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a spus, luni seară, la Digi 24, că îi este greu să-şi imagineze ce se va întâmpla dacă Guvernul PNL nu va fi învestit, dar dacă cabinetul propus de PNL va pica totuşi la vot, atunci se impun negocieri între Viorica Dăncilă şi şeful statului pentru desemnarea comisarului european din partea României.

"Mi-e greu să-mi imaginez la ce soluţie se poate ajunge. Convingerea mea este că pe 4 noiembrie vom avea un guvern legitim, dar într-o situaţie de genul ăsta (dacă nu este învestit noul guvern - n.r.) va trebui probabil Dăncilă să negocieze cu preşedintele României. Fără girul preşedintelui, după aceste două rateuri care ne-au făcut de râs la nivel european, un candidat nu are şanse să treacă. Vă daţi seama că Parlamentul European se va uita cu exigenţă crescută la următorul candidat propus de România”, a comentat Ludovic Orban.

Întrebat despre scenariul vehiculat în PSD şi anume că Viorica Dăncilă s-ar putea autopropune comisar european dacă pierde prezidenţialele, iar noul guvern nu este învestit, Orban a răspuns: "E o bazaconie cât casa. Vă imaginaţi că o mai acceptă cineva? Adică se propune ea? Nu are nicio şansă să fie luată în considerare de către preşedintele Comisiei Europene, vă spun de acum".

Orban a afirmat că astfel de zvonuri şi intoxicări sunt lansate zilnic de PSD, unele având ca scop să sperie lumea.

"Sunt pensionari speriaţi că vine PNL şi taie pensiile. Să se uite lumea în programul de guvernare, am spus clar că aplicăm legea pensiilor. Sunt oameni care spun că tăiem salariile. Minciună gogonată şi asta. Vom creşte salariul minim, dar după o procedură de consultare a partenerilor sociali”, a explicat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.