Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că Biroul Executiv (BEx) al partidului a decis atacarea în instanţa de contencios administrativ a Hotărârii de Guvern 291/2017, care, în opinia liberalilor, instituie ”o gravă discriminare” pentru cei care au muncit în grupele I şi II de muncă, deoarece, a explicat liderul PNL, nu permite majorarea pensiilor celor care s-au pensionat până la data de 1 ianuarie 2011.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până miercuri vom pregăti plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios. Atât acţiunea înaintată de PNL, cât şi plângerea prealabilă şi acţiunea în instanţă, vor fi folosite de către toţi cetăţenii români ale căror drepturi au fost afectate de această Hotărâre de Guvern, mă refer la pensionarii care au muncit în grupa I şi II de muncă şi care s-au pensionat până la 1 ianuarie 2011”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că a solicitat fiecărei filiale judeţene să pună la dispoziţia pensionarilor din fiecare judeţ un avocat din partea partidului care să ofere consultanţă juridică şi să ajute la întocmirea documentelor: plângerea prealabilă şi acţiunea în contencios pentru toţi pensionarii care vor să dea în judecată Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.