Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură că iniţieterea demersului de demitere a Guvernului Tudise a fost o obligaţie morală pentru liberali din moment ce este evident că guvernarea PSDragnea duce România spre nicăieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am considerat o obligaţie morală pentru PNL să depun această moţiune de cenzură într-un moment în care este evident că guvernarea PSDragnea duce România spre nicăieri. Am încredere că moţiunea noastră 'PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă' ...este o moţiune care are argumente suficient de puternice încât să convingă orice parlamentar care mai are o urmă de conştiinţă şi care ascultă de voinţa cetăţeanului şi nu de dictatul lui Liviu Dragnea şi a lui Tăriceanu. În ceea ce ne priveşte pe noi vom face tot ce depinde să treacă această moţiune ", a declarat Ludovic Orban.

El a spus că dacă parlamentarii PSD - ALDE vor fi lăsaţi să voteze, moţiunea de cenzură ar avea şanse să treacă.
 
"În măsura în care sunt lăsaţi ceilalţi parlamentari să voteze normal că există şanse.(...) Poate o să aibă cineva demnitate, poate să aibă cineva curaj, poate cineva o să asculte de voinţa oamenilor şi nu de ordinele lui Dragnea. În cazul în care ascultă de ordinele lui Dragnea arată că s-au rupt clar de cetăţeanul român, că nu mai au un pic de respect (...) că nu-i mai pune în practică interesele şi că nu este decât altceva decât o slugă a lui Dragnea. Eu vreau să cred că în Parlamentul României sunt mai mulţi reprezentanţi ai cetăţenilor decât slugi ale lui Dragnea şi Tăriceanu ", a mai spus liderul PNL.
 
Ludovic Orban a explicat că  "PNL este pregătit în orice moment să guverneze"  spunându-i-se că UDMR a invocat acest aspect când şi-a formulat poziţia cu privire la moţiune.  
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.