Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, miercuri, execuţia bugetară pe primele şase luni, spunând că PSD ar trebui să plece acasă ”să-şi facă sepuku” şi că Guvernul nu este capabil să conducă economia şi să lupte cu evaziunea fiscală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După datele pe primele şase luni ale anului, partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă. Să-şi facă sepuku şi să plece acasă. Deşi ai creştere economică, practic veniturile la buget sunt cu peste cinci miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luaţi după şmecheriile pe care le fac în prezentarea conform căreia au crescut încasările în raport cu 2016”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că, pentru prima oară, Guvernul a inclus în buget plăţile directe de la Uniunea Europeană acordate fermierilor cu scopul de a reduce artificial deficitul bugetar.

”În mod evident este o şmecherie contabilă pe care au făcut-o şi de care nu trebuie ţinut cont. Realitatea este că, faţă de previziunile din proiectul de buget, sunt încasări cu 5,8 miliarde mai puţin, ceea ce arată că Guvernul ăsta este incapabil să conducă economia, incapabil să lupte cu evaziunea fiscală, este incapabil să asigure veniturile necesare la bugetul de stat şi, de asemenea, a generat cheltuieli pentru care nu exista niciun fel de suport în realitatea economică”, a conchis Orban. 

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că execuţia bugetară la şase luni ”nu arată foarte bine, fiind un blocaj imens”. Tudose a spus şi săptămâna trecută că în unele ministere gradul de execuţie este de doar 2% pe primele şase luni ale anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.