Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat marţi respingerea de către Camera Deputaţilor a solicitării DNA de începere a urmăririi penale a ministrului demisionar al Fonsdurilor Europene, Rovana Plumb, atrăgând atenţia asupra faptului că ”o majoritate parlamentară nocivă” ia decizii ”împotriva interesului general al României” şi spunând că ”dacă nu se mai doreşte un Parlament dominat de frăţia corupţilor, este necesară prezenţa la vot”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O majoritate parlamentară nocivă, condusă de lideri certaţi cu legea, ia decizii împotriva interesului general al României. Deputaţii PSD, ALDE, UDMR nu mai acceptă ca vreun coleg de-al lor să fie nici măcar cercetat penal. Orice demers al justiţiei este blocat în Parlament, care se substituie celor abilitaţi de Constituţie şi de lege să decidă dacă cineva este sau nu vinovat. Unul dintre puţinele puncte negative rămase în rapoartele din cadrul MCV este tocmai împiedicarea de către majoritatea parlamentară a derulării anchetelor penale. Şi exact asta face în continuare coaliţia anti-justiţie. Adică ne condamnă pe toţi românii la menţinerea acestui statut deloc onorant pentru noi”, a scris Ludovic Orban pe Facebook după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Liderul PNL a spus că votul împotriva urmăririi penale dat de majoritatea parlamentară ”arată clar gregarismul caracteristic spiritului de clan mafiot”. 

”Cred că oamenii trebuie să facă diferenţa între noi, care am votat sistematic, la vedere, toate solicitările justiţiei şi cei care le blochează constant. Dacă nu se mai doreste un Parlament dominat de frăţia corupţilor, este necesară prezenţa la vot şi acordarea votului către cei corecţi”, a mai afirmat Orban.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, cu 184 de voturi ”împotrivă” şi 99 de voturi ”pentru”, solicitarea de începere a urmăririi penale faţă de ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în dosarul în care DNA o acuză de complicitate la abuz în serviciu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.