Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a revenit, luni, cu precizări asupra iniţiativei liberalilor de a sista ajutoarele sociale pentru cei care refuză un loc de muncă, spunând că, deşi există o lege în vigoare din 2001 în acest sens, aceasta nu se aplică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această prevedere legală nu se aplică. Pentru a clarifica şi mai bine prevederea legală astfel încât să fie foarte clar că, dacă unui beneficiar de ajutor social i se acordă un loc de muncă şi îl refuză el, nu să se ducă să ia negaţie de la compania care oferă locul de muncă. La ora actuală se practică următorul sistem: cel care nu vrea să muncească se duce şi ia negaţie de la compania care oferă la AJOFM locuri de muncă şi, în baza acestei negaţii, îşi continuă acordarea ajutorului social. Noi tocmai acest mecanism vrem să-l schimbăm, astfel încât lucrurile să fie clare: nu vrei să munceşti, refuzi un loc de muncă, nu mai ai dreptul la ajutor social. Vrem o clarificare a prevederilor din legea 416/2001”, a precizat Ludovic Orban întrebat care mai e rostul iniţiativei PNL în condiţiile în care un act normativ din 2001 reglementează acest aspect.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Neptun că liberalii trebuie să susţină proiectul de lege care prevede sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care refuză un loc de muncă sau un curs de recalificare.

”Cred că una din soluţiile de rezolvare a crizelor de pe piaţa muncii este aceea de a elimina parazitismul economic. Şi aici există un proiect de lege pe care PNL trebuie să-l susţină, şi anume acela sistare a ajutorului social pentru cei care refuză un loc de muncă oferit de agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă. Eu aş adăuga chiar pentru cei care refuză să participe la un curs de recalificare care să-I înzestreze cu abilităţile necesare unei noi meserii care să fie căutate pe piaţă. Cred că este un lucru normal şi firesc”, le-a spus Ludovic Orban liderilor liberali, parlamentarilor şi europarlamentarilor reuniţi sâmbătă la Neptun.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.