Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat luni adoptarea, săptămâna trecută, de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă privind plafonarea pensiilor speciale şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, spunând că respectivele acte normative arată faptul că Guvernul nu are niciun plan şi că, dacă România nu ar avea un Guvern, ar fi mai bine decât cu actualul Cabinet condus de Mihai Tudose.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parlamentul, prin lege, a stabilit care sunt domeniile în care Guvernul e abilitat să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară. Aceste domenii au fost introduse în legea de abilitare la propunerea Guvernului. Cu toate acestea, la o lună de la începerea vacanţei parlamentare, Guvernul emite ordonanţe de urgenţă în domenii extrem de importante, cum e domeniul pensiilor, cum e domeniul asigurării indemnizaţiei pentru părinţii care au dreptul ca doi ani să primească o indemnizaţie de creştere a copilului şi într-o serie de alte domenii importante cum e domeniul legat de transferul acţiunilor de la ELCEN, de la Ministerul Economiei către Primăria Capitalei”, a declarat Ludovic Orban la Târgu Jiu, la finalul şedinţei Biroului Politc Naţional al partidului.

Liderul PNL a mai spus că adoptarea respectivelor acte normative arată lipsa oricărui plan al Guvernului şi incapacitatea de a anticipa evoluţiile din domeniile pe care trebuie să le coordoneze.

”Dacă ţara n-ar avea Guvern, ar fi mai bine decât să aibă Guvernul Tudose (…) Adoptarea acestor ordonanţe de urgenţă ne arată că Guvernul nu are niciun plan. Nu face altceva decât să aibă intervenţii pompieristice pe ici pe colo unde se mai naşte câte un foc, că nu are capacitatea de a anticipa evoluţiile din domeniul economic, în domeniul fiscal-bugetar, în domeniul social şi că totul este o improvizaţie marca PSD”, a mai spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.