Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este important ca Ucraina să fie sprijinită pe termen lung şi anume un an, doi sau chiar cinci ani, deoarece nu se ştie cât va dura acest război al Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne dorim ca Ucraina să aibă succes şi în cadrul ofensivei actuale în estul ţării. Am avut un aport consistent pentru ca această ofensivă să fie posibilă. Am creat condiţiile pentru ca Ucraina, pe termen lung, să poată fi sprijinită, în cazul în care războiul va dura mult timp”, a afirmat Olaf Scholz, marţi la Berlin, într-o conferinţă de presă comună susţinută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, cu ocazia vizitei acestuia de lucru în Germania.

Cancelarul german a mia spus că „este important ca toate ţările care sprijină Ucraina să ia decizii proprii, Germania ca şi România, pentru ca Ucraina să fie în stare să fie sprijinită un an, doi ani, poate chiar şi cinci ani, pentru că nu ştim cât de lung va fi acest conflict armat”.

Cancelarul german şi premierul Marcel Ciolacu au susţinut, marţi, o conferinţă de presă comună, cu ocazia vizitei de lucru a şefului Executivului român la Berlin.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.