Primarul general, Nicuşor Dan, afirmă că demersul realizării bugetului a fost ”extrem, extrem de dificil”, întrucât municipalitatea nu a fost ani de zile condusă pe principii economice. El a mulţumit partenerilor pentru realizarea bugetului pe care l-a numit ”rezonabil” şi ”al curăţeniei”, întrucât se elimină cheltuielile inutile. ”Primăria Capitalei va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, afirmă Dan, precizând că nu poţi face investiţii serioase, dacă nu-i plăteşti pe cei care ţi-au finalizat lcurări încă din primăvara anului 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat, vineri, Nicuşor Dan, la şedinţa Consiliului General în care se dezbate bugetul.

Primarul general susţine că este ”un buget rezonabil”.

”Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu potţ să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Cpitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

Acesta a afirmat, de asemenea, că ”este un buget de investiii”, banii urmând a se duce către ”acele investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă de multă vreme”, respectiv termoficare, infrastrutură, semagorizare intelgentă.

Şedinţa a încput la ora 15.30. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.