Premierul Nicolae Ciucă a trasnsmis luni un mesaj, cu prilejul Zilei Bucovinei, în care arată că indiferent de schimbările pe care istoria le-a mai adus destinului său, Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor, al valorilor culturale, al credinţei şi al frumuseţii naturii. Şeful Executivului afirmă că îşi doreşte ca român şi în calitate de prim-ministru, ca tot acest patrimoniu material, cultural, istoric şi uman să rămână intact, dar să se asigure că oferă perspective şi pentru prezent şi viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu care pot fi implementate proiecte de interes local, dar şi prin măsurile pe care le finanţează prin Programul guvernamental ”Sprijin pentru România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi este sărbătoarea mândrei şi dulcei Bucovine, care marchează 104 ani de la unirea acestui ţinut istoric cu celelalte ţări româneşti, la 28 noiembrie 1918, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni şi o etapă importantă care a contribuit la desăvârşirea visului de unitate al tuturor românilor, odată cu Marea Unire. Indiferent de schimbările pe care istoria le-a mai adus destinului său, Bucovina se evidenţiază ca un tărâm al tradiţiilor, al valorilor culturale, al credinţei şi al frumuseţii naturii, toate acestea împletite cu istoria, buna convieţuire şi ospitalitatea deosebită a oamenilor”, spune premierul în mesaj.

Nicolae Ciucă arată că ”obiectivele culturale şi istorice, satele tradiţionale bucovinene care sunt adevărate muzee în aer liber şi frumuseţea naturii fac din Bucovina una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice, atât pentru români, cât şi pentru turiştii din alte ţări”.

”Am avut ocazia de multe ori să vizitez şi să admir aceste locuri şi am apreciat de fiecare dată frumuseţea lor, dar şi cât de primitori şi gospodari sunt oamenii şi spiritul de solidaritate de care au dat dovadă anul acesta în acţiunile de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, printre care s-au numărat şi mulţi etnici români din teritoriul bucovinean de peste graniţă nevoiţi să fugă din calea agresiunii militare ruse”, spune premierul.

”Ceea ce îmi doresc, ca român şi în calitate de prim-ministru, este ca tot acest patrimoniu material, cultural, istoric şi uman să rămână intact, dar să ne asigurăm că oferim perspective şi pentru prezent şi viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu care pot fi implementate proiecte de interes local, dar şi prin măsurile pe care le finanţăm prin Programul guvernamental ”Sprijin pentru România”. La Mulţi Ani, frumoasă Bucovină! La mulţi ani, tuturor românilor bucovineni!”, mai afirmă premierul Ciucă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.