Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut, miercuri la Praga, o întrevedere cu preşedintele Cehiei Petr Pavel care l-a asigurat că întreaga comunitate de români de acolo are tot sprijinul său pentru a se integra şi a prospera. Discuţiile au vizat şi sprijinul celor două state pentru Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„M-am bucurat să îl revăd astăzi, la Praga, pe preşedintele Republicii Cehe, Petr Pavel - un prieten vechi, din vremurile în care amândoi ne serveam patria în uniforma militară. România şi Republica Cehă ştiu ce înseamnă trecerea printr-o dictatură şi construcţia, ulterioară, a unei societăţi democratice și libere. Acum, statele noastre sunt partenere şi aliate în cadrul Uniunii Europene şi NATO şi, împreună, suntem alături de poporul ucrainean. Amândoi ştim foarte bine că securitatea pe termen lung a întregii Europe de Est se joacă pe frontul din Ucraina”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

Preşedintele Senatului a adăugat că „Republica Cehă este şi ţara care a devenit casa - permanentă sau temporară - pentru mulți români. Iar în cadrul discuţiilor noastre, preşedintele Petr Pavel m-a asigurat că întreaga comunitate de români de aici are tot sprijinul său pentru a se integra şi a prospera”.

„Sunt convins că relaţiile dintre statele noastre vor rămâne cel puţin la fel de bune ca până acum şi că angajamentul nostru pentru o Europă puternică şi mai sigură va rămâne neclintit”, a conchis Ciucă.

Preşedintele Senatului a avut anterior şi o întrevedere cu omologul său ceh Miloš Vystrčil, care i-a transmis că susţine aderarea completă a României la Schengen, precum şi la OCDE.

Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială în Republica Cehă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.