Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat dur prezentarea situaţiei economice a României făcută de către premierul Mihai Tudose în plenul Camerei Deputaţilor, acuzând Guvernul de incompetenţă şi minciună pentru că, deşi anunţă o creştere economică record, totuşi deficitul este uriaş, iar taxele au fost majorate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce-am ascultat azi aici, cifrele prezentate de premierul României sunt o imagine fantezistă şi ireală şi este trist că asta este imaginea care există din Palatul Victoria. Imaginea reală a economiei este cu totul alta. Dacă lucrurile merg atât de bine, creşterea e atât de mare şi toate lucrurile merg atât de roz cum spuneţi dumneavoastră, de ce este nevoie de toate aceste creşteri de taxe pe care le-aţi propus în ultima perioadă?”, l-a întrebat Claudiu Năsui pe prim-ministrul Mihai Tudose de la tribuna Camerei Deputaţilor.

El a spus că, pentru a înţelege dezastrul guvernării PSD-ALDE, este suficient să ne uităm la cifrele bugetare.

”Cum poţi să ai creştere economică record într-o ţară şi cu toate astea să fii cu deficitul bugetar la maxim? Vă explic de ce faceţi lucrurile acestea: pentru că aţi crescut în mod nesustenabil cheltuielile structurale ale statului român. Aţi crescut pensiile şi salariile cu peste 20%, când vi s-a spus că lucrurile acestea nu pot fi susţinute. Şi atunci aţi tăiat din investiţii şi aţi căutat bani de la cei care nu-i aveau şi anume de la cei care muncesc part-time în România – le-aţi mărit impozitele pe muncă - şi de la mediul privat pe care punctual îl tot ameninţaţi cu diverse măsuri”, a mai spus deputatul USR.

Năsui a atras atenţia că din cele 21 de miliarde de euro fonduri europene la dispoziţia României, Guvernul a reuşit să absoarbă abia 3, 58 de milioane, în condiţiile în care anul trecut au fost atrase 661 de milioane.

”Este o guvernare a incompetenţei şi a minciunii. A minciunii pentru că, deşi ne promiteţi creşteri de salarii şi lucruri de genul acesta viitoare, faceţi totul pentru a le masca apoi. Creşteţi, pe de o parte brutul, după care ne spuneţi că schimbaţi modul de calcul al contribuţiilor, în aşa fel încât nicio creştere de salarii nu va mai exista anul viitor. Aţi majorat taxele, impozitele, accizele cu 20%, anunţând lucrul acesta de pe o lună pe alta. În ce ţară civilizată mai există lucrul acesta?”, a mai declarat Năsui.

Deputatul USR a arătat că datoria publică a crescut de la 66% la 80%, contrar angajamentelor internaţionale luate de România.

”Aţi încălcat promisiunile dumneavoastră. Aţi spus că nu o să creşteţi taxe şi acuma le creşteţi. aţi spus că o să scutiţi de impozit veniturile sub 2.000 de lei. Nimic din toate acestea. Aţi spus că o să eliminaţi impozitul pe dividende. Este discutată şi uitată. Aţi spus că o să scutiţi de impozit medicii. De asemenea, discutată şi uitată. Să ştiţi că vinovat pentru toate lucrurile acestea nu este un singur om, sunteţi toţi pentru că sunteţi complicila ceea ce se întâmplă în această ţară. şi toate acestea pentru ce? Ca să cumpăraţi o pace socială ca să atacaţi Justiţia şi să vă salvaţi penalii. Asta în timp ce sistemul educaţiei e la pământ şi vedeţi sănătatea în ce hal este şi cum se fură politic de către acoliţii dumneavoastră. Să vă fie ruşine!”, şi-a încheiat Claudiu Năsui discursul din plenul Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.