Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, la Antena 3, că Victor Ponta ar trebui desemnat să se ocupe de coordonarea departamentelor de specialitate ale partidului, fiind ”contraproductivă” formula în care Ponta îşi consumă energia în afara partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Năstase a apreciat că este nedumerit de modul în care PSD funcţionează în momentul de faţă. ”Îmi este foarte greu să înţeleg şi în legătură cu PSD-ul, cu guvernarea. Sunt nedumerit. Nu critic neapărat, dar PSD-ul are nevoie de o ieşire dintr-o stare amorfă, dintr-o stare de inactivitate, de lipsă de cretivitate (...) Cred că este nevoie ca PSD să înceapă să facă politică”, a spus Năstase.

El a recomandat PSD să utilizeze şi competenţele lui Victor Ponta în interiorul partidului. ”Le-aş da un sfat, Victor Ponta are foate multă energie în momentul ăsta şi ar fi foarte potrivit, din acest motiv, să coordoneze departamentele partidului. Am văzut că are o mulţime de de idei. Formula asta în care îşi consumă energia în afara partidului este contraproductivă, este clar că el trebuie pus la încercare”, a apreciat Năstase.

Fostul premier a arătat că departamentele PSD nu sunt funcţionale şi nu produc soluţii la provocările guvernării. ”Nu au găsit un om din PSD să-l înlocuiască pe fostul ministru de la Justiţie. E ca şi cum ar exista un guvern doar pentru partea economică şi socială, iar zona de justiţie ar fi fost externalizată (...) Partidul şi Guvernul au datoria de a stabili propria lor politică, de asta au fost aleşi, şi în domeniul fiscal sau agricol, dar şi în cel al justiţiei”, a spus Năstase.

El s-a pronunţat şi pentru regândirea sistemului fiscal din România, iar soluţiile ar trebui găsite în urma unei dezbateri în interiorul partidului. ”Partidul pare, în momentul de faţă, că dă bani la tot cartierul. Oamenii se bucură, dar sustenabilitatea pe termen lung depinde de foarte multe lucruri care induc o anumită tensiune şi există o anumită tensiune socială”, a spus Adrian Năstase adăugând că adâncirea disparităţilor sociale ar putea fi remediată prin reintroducerea impozitării graduale

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.