Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus va fi decorat de către preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Ionescu-Quintus va fi decorat cu o zi înainte de a împlini 100 de ani.

Ceremonia va avea loc la ora 12.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

CITEȘTE ȘI PORTRET Mircea Ionescu Quintus: O sută de ani de viaţă, opt decenii de liberalism. De pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, în lagărele comuniste, iar după Revoluţie, la vârful puterii politice

Klaus Iohannis nu este primul preşedinte care îl onorează pe Ionescu-Quintus cu o decoraţie a statului român. În 2002, Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler. 

De asemenea, pe 28 aprilie 2009, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de înaintare în gradul de general de brigadă a mai multor colonei, veterani din a doua conflagraţie mondială. Printre aceştia s-a aflat şi Ionescu-Quintus.

El s-a înscris în PNL în anul 1936 şi a fost preşedintele acestui partid în perioada 1993-2001. Deţinut politic în perioada comunistă, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la renaşterea partidului după 1989, fiind primul liberal care a ajuns în ministru după reinstaurarea democraţiei, în guvernul Stolojan (1991-1992).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.