Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat miercuri, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că este dispus să renunţe la mandatul de membru al Guvernului, precizând că ALDE va lua o decizie în privinţa sa în această seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am văzut nicio listă şi nu fac comentarii la comentarii. Aveţi destui comentatori. Vom lua o decizie, cum am stabilit, când se va întoarce domnul preşedinte Tăriceanu, adică în seara aceasta”, a spus Ilie, întrebat dacă se află pe lista cu miniştrii remaniabili a premierului Mihai Tudose.

Chestionat în continuare dacă este dispus să renunţe la mandatul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie a răspuns: ”Desigur!”.

Vicepreşedintele ALDE VArujan Vosganian a declarat, marţi, după o şedinţă a conducerii partidului, desfăşurată în absenţa preşedintelui acestuia Călin Popescu Tăriceanu, că ALDE nu îşi retrage din Executiv ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care, conform declaraţiei premierului Mihai Tudose, este remaniabil având în vedere problemele sale în justiţie.
 
”În ceea ce-l priveşte pe ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE, prin vot,  a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votul acela nu s-a întâmplat nimic şi nu intenţionăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru şi încrederea acordată ministrului a fost reconfirmată şi de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coaliţiei de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în faţa coaliţiei de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru”, a declarat Varujan Vosganian.

Întrebat despre o eventuală remaniere, el a declarat: "Noi cu PSD nu am avut o astfel de discuţie. (...) Orice remaniere trebuie făcută prin consultarea coaliţiei".

La insistenţele reporterilor, Vosganian a subliniat că dacă prim-ministrul vine şi îşi prezintă argumentele în favoarea remanierii unor miniştri, aceste pot fi discutate.

Vosganian a subliniat că dacă, totuşi, premierul Mihai Tudose îl va demite pe ministrul Viorel Ilie, atunci şeful Guvernului este cel care îşi doreşte ruperea coaliţiei.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi "nişte decizii dure, dar necesare".

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. 

Pe 3 octombrie, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului ALDE Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, confirmând decizia luată în urmă cu o săptămână de Comisia juridică.

DNA a solicitat, pe 25 august, procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale. Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.