Ministrul Afacerilor Internelor, Dragoş Tudorache, le-a cerut prefecţilor să spună înaintea campaniei electorale dacă vor o poziţie politică, pentru a fi înlocuiţi, arătând că acum au un "capital de încredere de 100%”, dar acesta va fi dificil de menţinut dacă au vreo implicare politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Dragoş Tudorache le-a spus prefecţilor că nu are niciun motiv să se îndoiască de experienţa şi capacitatea lor de a gestiona alegerile parlamentare care vor avea loc în 11 decembrie, dar i-a atenţionat că nu vor avea nicio înţelegere din partea lui dacă nu menţin echidistanţa politică, mai ales în perioada electorală.

"Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi menţin încrederea dacă veţi avea vreo implicare politică. Cei care intenţionaţi să vă asumaţi o poziţie politică vă rog să ne spuneţi asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în judeţ”, le-a transmis prefecţilor ministrul Afacerilor Interne, la prima întrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, şedinţa având loc în sistem videoconferinţă.

Ministrul a discutat cu prefecţii despre stadiul măsurilor organizatorice dispuse până în prezent şi le-a cerut să urgenteze întocmirea caietelor de sarcini, pentru a putea începe procedurile privind achiziţionarea serviciilor de tipărire a buletinelor de vot. Caietele de sarcini trebuie să conţină specificaţii tehnice clare referitoare la condiţiile de calitate care trebuie respectate de operatorii economici care vor asigura tipărirea buletinelor de vot.

În cadrul şedinţei s-a solicitat Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, care pune la dispoziţie hârtia pentru tipărirea buletinelor, să se asigure că aceasta este de calitate şi că nu sunt diferenţe între loturile care vor fi trimise în teritoriu.

Ministrul Dragoş Tudorache a subliniat importanţa rolului Ministerului Afacerilor Externe în evaluarea necesarului de secţii de votare din străinătate, având în vedere că în funcţie de această analiză se stabilesc o serie de aspecte logistice şi administrative, inclusiv cantităţile de materiale necesare votării.

Până în prezent, Ministerul Afacerilor Interne a instituit măsurile pentru asigurarea protecţie şi ordinii publice la sediul Biroului Electoral Central şi a pus la dispoziţie mijloacele logistice necesare bunei desfăşurări a activităţii acestuia.

La finalul întâlnirii, ministrul Afacerilor Interne le-a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea alegerilor să respecte cu rigurozitate acţiunile şi termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de guvern referitoare la organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Alegerile parlamentare au loc în 11 decembrie, campania electorală urmând să se desfăşoare în perioada 11 noiembrie - 10 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.