Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, anunţă că primarii pot începe să depună proiecte pentru accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, el dând asigurări că banii nu vor fi alocaţi pe criterii politice. ”Nu există comunităţi USR, PSD, PNL. Există comunităţi, români, peste tot”, afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu te opreşte nimeni să depui. Se va da un termen pentru solicitări. (...) Dacă o să analizaţi normele de aplicare o să vedeţi că există o sumă minimă de patru milioane de lei care va ajunge în fiecare localitate care va aplica. Adică ne-am asigurat că toate localităţile primesc o sumă de bani. Depui o solicitare iniţial, după care ţi se cer documente: studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi aşa mai departe. De la orice partid, nu există niciun fel de diferenţă între comunităţi, pentru că până la urmă, vreau să vă spun că nu există comunităţi USR, PSD, PNL. Există comunităţi, români, peste tot”, a declarat, marţi seară, laDigi 24, Dan Vîlceanu, referin du-se la Programul Anghel Saligny. 
 
Vîlceanu a precizat că, spre deosebire de anterioarele programe dedicate dezvoltării localităţilor,  PNI nu prevede ”becuri de 2000 de euro” sau ”alte lucruri de genul ăsta”, ci doar proiecte pentru drumuri, apă, canal sau gaze.
 
”Ce e politic în a oferi şansa unei comunităţi să aibă apă curentă? (...) Eu cred că şi ei (cei de la USR PLUS- n.r.) au avut obiective politice. Şi ei au Congres, şi ei îşi urmăresc nişte ţinte politice. Rămâne de văzut, dacă s-or gândi mai bine la faptul că România are nevoie, totuşi, de stabilitate”, a mai declarat ministrul. 
 
El a catalogat drept ”ţâfnă” atitudinea USR PLUS, amintind că partidele din coaliţie au stabilit că nu pot impune unul altuia cine ce funcţie ocupă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.