Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat la Prima News că este convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate, şi că poate să nţeleagă că toate companiile doresc maximizarea profitului şi nu doresc să plătească taxe, însă rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să taxeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu sunt convins că absolut toate companiile din România, vorbesc de cele care au făcut profitul acela excesiv în anul 2022 şi dacă vor face şi în anul 2023 vor plăti acea taxă. Haideţi să aşteptăm luna iunie. Eu spun că toate companiile, sunt convins că vor plăti acea taxă”, a spus ministurl Energiei. 

Despre o altă companie care a făcut solicitare de execeptare pentru plata taxei, Virgil Popescu a spus: ”Eu pot să înţeleg că toate companiile doresc maximizarea profitului şi nu doresc să plătească taxe”.

”Ele trebuie să înţeleagă că rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să taxeze. Noi îi ascultăm, evident, dar ministerul Energiei nu poate face mult în acest subiect al taxării, dar din punctul meu de vedere este normal să se plătească taxa”, a mai comentat Virgil Popescu. 

Ministrul a mai spus că are o relaţie foarte bună cu ministerul de Finanţe şi nu este nicio disesnsiune între el şi minister. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.