Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat, vineri, că Filarmonica din Iaşi va fi reabilitată şi va fi construită o nouă clădire pentru Operă, iar împreună cu autorităţile ieşene vor fi identificate şI alte obiective culturale care vor primi finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Ivaşcu a declarat, vineri, la Iaşi, unde a vizitat câteva obiective culturale, că Ministerul Culturii va da bani pentru noua clădire a Operei Naţionale, dar şi pentru reabilitarea sediului în care funcţionează Filarmonica ieşeană.

Întrebat câţi bani vor fi alocaţi pentru cele două obiective, ministrul Culturii nu a avansat nicio sumă.

”Vom da bani la Iaşi pentru Operă, pentru Filarmonică, dar şi pentru alte obiective pe care le vom identifica împreună cu autorităţile ieşene. Pentru noua sală a Operei, trebuie să facem un studiu de fezabilitate”, a afirmat ministrul Culturii, George Ivaşcu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că în apropierea Filarmonicii există un teren unde poate fi amenajată o sală de concerte pentru Opera Naţională Iaşi, cu 800 de locuri.

”Va fi un mall al culturii în acea zonă din centrul Iaşiului, care va cuprinde Universitatea de Arte, Colegiul de Arte, Filarmonica şi o sală de operă”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit autorităţilor ieşene, în oraş ar urma să fie construit şi un nou muzeu al literaturii, dar şi un muzeu al toleranţei şi Holocaustului.

Ministrul Culturii George Ivaşcu s-a aflat, vineri, la Iaşi, la o zi după ce Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind alocarea sumei de un miliard de euro pentru investiţii în domeniul culturii.

Întrebat de jurnalişti cum se va face selecţia proiectelor, ministrul George Ivaşcu a răspuns: ”Ne vom axa pe regiunile importante”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.