Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, vineri, că va prelua sarcina Doinei Cornea privind lupta împotriva comunismului, preşedintele filialei municipale a PNL Iaşi susţinând că edilul ieşean ”a luat-o pe ulei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea şedinţei Consiliului Local Iaşi, programată pentru vineri, primarul Mihai Chirica le-a cerut celor prezenţi să ţină un moment de reculegere în memoria Doinei Cornea, după care a declarat că va prelua el sarcina luptătoarei anticomuniste.

”Vreau să fac o declaraţie: Am să preiau sarcina doamnei Doina Cornea şi voi continua lupta împotriva comunismului cu aceeaşi forţă şi abnegaţie”, a spus Mihai Chirica în faţa consilierilor prezenţi la reuniune.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea, a declarat că oraşul are în fruntea sa ”un primar care a luat-o razna”, el criticând vehement afirmaţia lui Chirica.

„Faptul că s-a autointitulat urmaşul Doinei Cornea înseamnă întinarea memoriei celei care a fost un simbol a luptei anti-comunismului, dar şi faptul că domnul Chirica a luat-o pe ulei”, a precizat Marius Bodea, într-o declaraţie de presă.

Liderul liberal a spus că edilul Mihai Chirica nu este credibil şi că nu se poate auto-proclama anti-pesedist şi anticomunist, întrucât ”manifestă aroganţă şi dispreţ faţă de valorile democratice, la fel precum pesediştii şi comuniştii”.

Şedinţa Consiliului Local Iaşi de vineri nu s-a putut desfăşura, din lipsă de cvorum, reprezentanţii PSD boicotând întrunirea. În total, au lipsit 14 consilieri din totalul de 27.

PSD Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că, prin neparticiparea la şedinţa de consiliu, filiala trage un semnal de alarmă asupra modului în care este administrat municipiul Iaşi.

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea, în vârstă de 89 de ani, a încetat din viaţă, vineri dimineaţă. Leontin Iuhas, fiul Doinei Cornea, spune că mama sa a plecat aşa cum venit - în luna mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.