Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, despre amendamentul privind naţionalizarea Pilonului 2 de pensii, că nici el nici preşedintele Nicolae Ciucă nu vor lua o astfel de decizie dar a precizat că este dreptul fiecăruia să aibă o opinie. ”Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii că au avut o opinie”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând ca şi procedură, nu putea să apară un amendament înaintea discursului meu pentru că e o întreagă procedură, fiind o lege de asumare a răspunderii, amendamentele se aprobă în Guvernul României. În Guvern nu a existat o astfel de propunere. Ce pot să vă spun cu certitudine, nici eu, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, nici Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, nu am luat o decizie politică şi nu am avut o discuţie noi doi în ceea ce priveşte naţionalizarea Pilonului doi de pensii”, a declarat premierul la Digi24.ro.

Marcel Ciolacu a mai spus că ”nici el şi nici Nicolae Ciucă nu vor lua o decizie în ceea ce priveşte Pilonul 2 de pensii”.

”În rest, că cineva are o propunere, o discuţie, presupun, ca şi dvs, că suntem în anul 2023, nu suntem în Evul Mediu şi nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii cu fierul pe umăr că au avut o opinie. Este dreptul fiecăruia să aibă o opinie, decizia politică este una foarte clară, nici nu am avut de gând nici nu am avut o discuţie serioasă pe acest subiect”, a menţionat Ciolacu.

El a arătat că nu a fost acest amendament depus. ”Decizia este foarte clară, nu a existat acest amendament, nu a fost discutat de către mine şi de către preşedintele Nicolae Ciucă şi nu am avut o decizie în acest sens”, a adăugat Ciolacu.

”După această tevatură am avut o discuţie cu preşedinte Nicolae Ciucă şi avem amândoi aceeaşi opinie, nu cred că este bine să venim acum pe un sistem care funcţionează. Că pot să fie anumite lucruri, să fie asigurări din partea administratorilor, să fie mai transparent, nu am nimic împotrivă, dar sunt lucruri care ţin de funcţionare, nu de naţionalizarea Pilonului 2”, a mai afirmat Ciolacu.

Ciolacu a mai arătat că nu a avut discuţii cu secretarul de stat Daniela Pescaru. ”Eu nu am văzut acest document, domnule, s-a întâmplat acest lucur, eu nu îl exclud. Repercursiuni pentru ce, că cineva are o opinie? Deciziile politice le iau liderii politici. Nu sunt în Evul Mediu, eu nu pot să închid gura oamenilor, eu nu pot să îi spun unui om de ce ai opinie? Vreţi să fie în jurul meu numai yesmani, care spune numai ce cred eu? Să cert lumea că a avut o opinie? A avut o opinie proastă, din punctul meu de vedere dar asta nu înseamnă că trebuie să îndepărtez pe toată lumea care nu gândeşte ca mine”, a completat premierul.

Ciolacu a arătat că spune foarte clar că nu se naţionalizează Pilonul 2 de pensii, lucru care, spune el, s-a întâmplat şi Polonia, şi în Ungaria.

”Suntem cred printre singurele ţări care avem Pilonul 2 de pensii în acest sistem. În acest moment, se iau nişte bani colectaţi la bugetul de stta ca un fel de asigurare, dacă se întâmplă ceva vreodată cu Pilonul 1 de pensii lumea să fie asigurată şi la Pilonul 2. Mai mult, ştiţi foarte bine că mulţi dintre banii colectaţi la Pilonul 2 se regăsesc în împrumuturi către statul român. Într-un fel este un gentleman agreement. Sper să nu fie nici investiţii, cum s-a întâmplat în trecut, când s-au pierdut banii oamenilor din Pilonul 2 şi aici statul trebuie prin reglementatori să fie foarte atenţi să nu se ajungă acolo”, a afirmat şeful Executivului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.