Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, că problema diplomei lui Eugen teodorovici de la Academia Naţională de Informaţii (ANI) şi a precizat că, atunci când el a făcut cursuri la ANI, exista obligaţia de a participa la un procent din acestea şi că nici el nu a participat la toate, iar la final a primit o diplomă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat despre problema privind diploma lui Teodorovici, Manda a răspuns: ”Nu am ce să comentez, am înţeles că s-au sesizat cei de la Academie, va exista acolo o analiză, o să vedem răspunsul, nu e o chestiune care să fi sesizat Comisia”.
 
Chestionat dacă este o practică a ANI să elibereze în acest mod diplome, Claudiu Manda a afirmat: ”Nu ştiu care sunt cursurile pe care le-a făcut domnia sa sau nu le-a făcut, eu când am fost la cursuri acolo cred că aveam o obligaţie să participăm la un procent din cursuri. Am fost la diferite astfel de cursuri, nu cred că am fost nici eu la toate şi la sfârşit s-a eliberat o diplomă. Dacă e vorba de acelaşi lucru”.
 
”Pot să vă spun că, dacă au fost acelaşi gen de cursuri, nu au fost cursuri de racolare, ci cursuri în care erau prezentate diferite aspecte din viaţa societăţii, diferite instituţii ale statului - cum funcţionează şi erau invitaţi şefii acelor instituţii să prezinte celor care sunt acolo la curs”, a mai declarat Manda.
 

Senatul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul” (ANIMV) s-a autosesizat şi face verificări privind condiţiile de absolvire în cazul lui Eugen Teodorovici. Anunţul ANIMV vine în contextul în care fostul ministru al Finanţelor a spus, într-o emisiune la TVR, că a primit o diplomă de la Academie, dar că nu ştie ce fel de diplomă şi că nu a fost la cursuri "nici măcar o dată".

Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul” precizează, într-un comunicat de presă postat miercuri pe site-ul instituţiei, că în 2013 Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii, fiind vorba despre un curs postuniversitar de 45 de zile.

"Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii în 2013, un curs postuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condiţiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici. Vă informăm că rezultatul acestor verificări va fi comunicat public pe site-ul ANIMV", menţionează Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul” .

Anunţul vine în contextul în care Eugen Teodorovici a spus, marţi seară, într-o emisiune la TVR, că a primit o diplomă de la Academie deşi nu a fost la cursuri "nici măcar o dată".

Teodorovici a spus, într-un dialog cu Robert Turcescu, care l-a întrebat dacă nu are şi el "o intersecţie cu băieţii din servicii", că are o diplomă de la Academie. Întrebat de la ce academie are diploma, Teodorovici a răspuns: "Păi spuneţi dumneavoastră, aţi fost cel mai perspicace. Vedeţi că v-aţi dat de gol, cum aţi muşcat din capcană (...) O academie, nu ştiu cum îi zice... Academia de...".

După intervenţia cuiva, care spune că este vorba despre Academia Naţională de Informaţii a SRI, Teodorovici explică: "Am o diplomă de master sau ce este el, curs postuniversitar, unde nu am fost nici măcar o dată". De asemenea, întrebat cum a luat atunci diploma, Teodorovici spune: "Nu ştiu, întrebaţi-i pe cei care mi-au dat diploma (...) Nu, mi s-a adus, nici măcar n-am luat-o eu. Mi s-a dat, da, pur şi simplu. (...) Probabil că merit".

Fostul ministru al Finanţelor a mai spus că diploma i-a fost dată la finalul celor trei luni de curs, adăugând: "La care, recunosc, eu n-am fost".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.